STIŽU TENKOVI ZA UKRAJINCE! Iz Vašingtona stižu oštre izjave - sankcije Rusiji će biti ukinute, ali pod jednim uslovom

Novosti online

03. 04. 2022. u 18:19

SANKCIJE koje su zapadne zemlje uvele Rusiji mogu biti ukinute u zavisnosti od rezultata rusko-ukrajinskih pregovora, saopštio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

СТИЖУ ТЕНКОВИ ЗА УКРАЈИНЦЕ! Из Вашингтона стижу оштре изјаве - санкције Русији ће бити укинуте, али под једним условом

Foto: Printscreen

- Međunarodna zajednica je uvela sankcije protiv Rusije. Videćemo šta će raditi i šta želi da radi Ukrajina. Ako dođe do razumevanja da pregovori Moskve i Kijeva mogu da dovedu do završetka sukoba, što će zahtevati ukidanje sankcija, onda u redu. Cilj sankcija nije da budu beskonačne, već da se promeni ponašanje Rusije. Ako bude rezultata pregovora (sankcije, pritisak, podrška Ukrajini – ostvarićemo to), onda će u određenoj meri sankcije nestati - izjavio je Blinken.

Američki državni sekretar je istakao da Vašington sarađuje sa zemljama širom sveta kako bi Kijevu obezbedio prebacivanje sistema naoružanja koje Ukrajina može da koristi.

Na pitanje da prokomentariše navode da američki vlasti pokušavaju da doprinesu prebacivanju tenkova sovjetske proizvodnje u Ukrajinu, Blinken je odgovorio da ne može da govori o konkretnim sistemima naoružanja.

- Ali mogu da kažem da je naša administracija dostavila Ukrajini 2,3 milijarde dolara za sisteme bezbednosti, uključujući 1,6 miliona dolara samo za protekli mesec. To se tiče mnogih sistema naoružanja - objasnio je državni sekretar.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI - Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!