RUSIJA I ALŽIR RAZGOVARALI O VOJNOJ SARADNJI: Održan sastanak direktora Federalne službe Rusije i načelnika alžirskog Generalštaba

R. V.

25. 03. 2022. u 17:21

Direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije (FSVTS) Dmitrij Šugajev sastao se sa načelnikom Generalštaba Narodne narodne armije PDR generalom Saidom Šanegrihom.

РУСИЈА И АЛЖИР РАЗГОВАРАЛИ О ВОЈНОЈ САРАДЊИ: Одржан састанак директора Федералне службе Русије и начелника алжирског Генералштаба

Foto AP

Ovo je objavila publikacija Echorouk, pozivajući se na saopštenje Ministarstva odbrane Severnoafričke Republike.

Načelnik Generalštaba primio je Šugajeva u Alžiru u petak, 25. marta. Događaj je održan u prisustvu rukovodstva vojske i Ministarstva odbrane Alžira, ambasadora Ruske Federacije i članova prateće delegacije.

Kako se navodi u saopštenju, razgovori su se ticali vojne saradnje dveju država. Strane su razmenile i mišljenja o pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanak je održan po rezultatima posete ruske delegacije republici od 23. do 25. marta radi učešća u radu narednog sastanka mešovite međuvladine komisije za vojno-tehničku saradnju, koji je održan dan ranije.

U međuvremenu, afričke članice Arapske lige rade na postizanju konsenzusa među predstavnicima unutar organizacije o ukrajinskoj krizi. Alžir je ušao u radnu grupu da izvrši zadatak pronalaženja zajedničkog jezika.

BONUS VIDEO:

SANKCIJE RUSIJI SE OBILE ŠPANCIMA O GLAVU: Narod besan zbog visokih cena benzina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)