"ISTO JE RADILA NACISTIČKA NEMAČKA!" Putin očitao lekciju Zapadu

Novosti online

25. 03. 2022. u 16:26 >> 18:37

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u toku porast diskriminacije na Zapadu oko svega što je povezano sa Rusijom – zabranjuju se ruski pisci i knjige, što je za građane Rusije nešto nezamislivo.

ИСТО ЈЕ РАДИЛА НАЦИСТИЧКА НЕМАЧКА! Путин очитао лекцију Западу

Foto: EPA

- Dovoljno je pomenuti da je u toku fenomen koji se zove kultura otkazivanja. Drugim rečima, u toku je bojkot, pa čak i potpuna tišina, zaborav činjenica, knjiga, imena, istorijskih, javnih ličnosti, pisaca - kazao je ruski predsednik, prenosi agencija RIA Novosti.

Foto Arhiva

Kako je rekao, iz programa kulturnih manifestacija izbacuju kompozitore kao što su Petar Čajkovski, Dmitrij Šostakovič, Sergej Rahmanjinov, zabranjuju ruske pisce poput Fjodora Dostojevskog.

On je naglasio da je, po istom principu, ne tako davno zabranjena spisateljica Džej Kej Rouling jer nije zadovoljila ljubitelje, kako je rekao, "takozvanih rodnih sloboda".

- Ne tako davno, dečja spisateljica Džej Kej Rouling je zabranjena. Autorka je knjiga koje su prodate u stotinama miliona primeraka širom sveta, ali se ona nije dopala ljubiteljima takozvanih rodnih sloboda - rekao je Putin.

Foto Promo, "Čarobna knjiga"

On je dodao da i danas pokušavaju da ukinu "hiljadugodišnju državu" i narod.

Predsednik Rusije je naglasio i da se na Dan sećanja na žrtve atomskog bombardovanja Japana "ili sramno ćuti" ko je bacio bombu, ili se navodi da su to uradili "neki apstraktni saveznici".

Ocenio je i da je poslednji put jednu takvu kampanju uništavanja „nepodobne“ literature pre skoro 90 godina sprovodila nacistička Nemačka.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER RAZNEO UKRAJINSKA VOZILA - Pogledajte dejstva Su-34, na nebu se pojavio moćan znak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!