VOLODIN SE OGLASIO POVODOM BOMBARDOVANJA: Osećamo posebnu bol, Rusija nije imala snage da pomogne bratskim narodima

Novosti online

24. 03. 2022. u 13:16

RUSIJA oseća posebnu bol zbog bombardovanja SR Jugoslavije pre 23 godine, rekao je predsedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

ВОЛОДИН СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ БОМБАРДОВАЊА: Осећамо посебну бол, Русија није имала снаге да помогне братским народима

Foto: I. Marinković/Tanjug/Sava Radovanović

- Pre 23 godine građane Jugoslavije probudile su sirene za vazdušni napad. NATO je bombardovao Beograd. Poginulo je oko 5.000 ljudi, a ranjeno više od 10.000. Razrušeno je oko 1.500 naselja. Bombardovanje je trajalo 78 dana. Korišćene su kasetne bombe i municija sa osiromašenim uranijumom - poručio je on putem Telegrama.

Volodin je dodao da niko od rukovodilaca SAD i država NATO-a nije kažnjen, uz podsećanje da je predsednik SAD Džozef Bajden tada bio senator i, kako je naveo, "aktivno podržavao bombardovanje i pozivao na okupaciju Jugoslavije".

- Zbog tih događaja osećamo posebnu bol. Da, ponosimo se našim vojnicima koji su tada herojski umarširali u Prištinu. Mada, potrebno je priznati da 1999. godine, naša zemlja, koja je prošla raspad devedesetih godina i izdaju nacionalne elite, nije imala dovoljno snage da pomogne bratskim narodima bivše Jugoslavije i da ih zaštiti od NATO agresije - dodao je Volodin.

On kaže da je danas situacija drugačija.

- Zahvaljujući našem predsedniku Vladimiru Putinu, Rusija je postala jaka i nezavisna država sa vojskom koja je borbeno spremna. Nismo mogli da dopustimo genocid nad našim građanima i sunarodnicima koji žive u Donbasu. Rusija se zalaže za zaštitu ruskog sveta, kako zatim ne bi bilo bolno i sramotno - rekao je on.

(Sputnjik

BONUS VIDEO: Otkriven spomenik đeneralu Veljku Radenoviću u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije