PREBRZO UKIDANJE MERA POVEĆALO BROJ ZARAŽENIH: U državama Zapadne Evrope širi se zarazni soj korone BA2

Srna

22. 03. 2022. u 15:45

NEKOLIKO evropskih država, uključujući Nemačku, Francusku, Italiju i Britaniju "prebrutalno" su ukinule restriktivne mere za suzbijanje kovid 19 i sada su suočeni sa rastom broja zaraženih, najverovatnije mnogo zaraznijim sojem virusa korona "BA2", saopšteno je danas iz Svetske zdravstvne organizacije.

ПРЕБРЗО УКИДАЊЕ МЕРА ПОВЕЋАЛО БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: У државама Западне Европе шири се заразни сој короне БА2

Foto: P. Milošević

Direktor SZO za Evropu Hans Kluge rekao je da je "optimista ali na oprezu" zbog razvoja situacije sa pandemijom u Evropi.

Prema njegovim rečima, broj zaraženih je u porastu u 18 od 53 zemlje u evropskom regionu SZO.

"U zemljama gde je rast broja zaraženih posebno izražen su Britanija, Irska, Grčka, Kipar, Francuska, Italija i Nemačka", naglasio je Kluge, prenosi agencija Frans pres.

On je istakao da je glavni razlog povećanja broja zaraženih, najverovatnije soj virusa korona "BA2" koji se lakše prenosi ali nije opasniji od ostalih.

Kluge smatra da su navedene zemlje ukinule restiktivne mjere "brutalnije od ostalih".

Prema podacima SZO, broj zaraženih u Evropi bio je u oštrom padu nakon vrhunca dostignutog krajem januara ali je ponovo u porastu od početka marta. 

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SKREĆEMO VAM PAŽNJU: Poljska podigla avijaciju zbog „intenzivne aktivnosti“ Rusije