MINISTRI spoljnih poslova EU zajedno sa ministrima odbrane 27 zemalja članica usvojili su danas u Briselu ”Strateški kompas", dokument koji bi u narednim godinama trebalo da definiše prioritete u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, a u cilju jačanja i koordinisanja vojnih kapaciteta i strateške autonomije EU.

Sloba

22.03.2022. 05:29

Lepo od Evrope šti je uključila i Kanadu, Sad su tu još Austealija nedistaje i udemo ka uništenju sveta. Znači Kina, Indija, Rusija sa ostatkom sveta da usvoje svoj strateški kompasmi šta dalje? Da se poubijamo do poslednjeg čoveka na zemlji. Ako je do Evrope mnigo je. Strašno. Ne vodi miru.

buki

22.03.2022. 09:19

Ko će političku EU volumentu da zaštiti od svog naroda, kada jednoga dana konačno progledaju i vide koji zlotvori im kroje kapu, pa im pukne film?

Rašo

22.03.2022. 15:17

Имбецилно, ЕУ стратегија па онда "трансатлантски односи"! Другим речима, ЕУ ће да плаћа да би је англосаксонци са обе стране океана користили за своје империјалне злочиначке подухвате широм планете! Можда је то тако и морало. Након столећа пљачке, отимања и геноцида западноевропљана широм планете дошло је на ред да и они буду робови!