NA PREDLOG ZELENSKOG: Nova runda pregovora mogla bi se održati u Izraelu

Novosti online

13. 03. 2022. u 09:29

ZELENSKI predložio Benetu da se mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine vode u Jerusalimu.

НА ПРЕДЛОГ ЗЕЛЕНСКОГ: Нова рунда преговора могла би се одржати у Израелу

Predsednik Ukrajine Zelenski sa saradnicima

Izrael bi mogao da postane posrednik u razgovorima između Rusije i Ukrajine, ukoliko vidi da postoji mogućnost za uspeh razgovora, objavio je danas "Džeruzalem post", citirajući diplomatski izvor iz Izraela.

- Moramo da vidimo da li zaista možemo da budemo od pomoći. Ako bi došlo do pomaka, učinili bismo sve - naveo je jerusalimski list izjavu neimenovanog zvaničnika.

Isti izvor kaže da iskustvo govori da, ukoliko pregovori nemaju šansu, to samo može da dovede do pogoršanja stanja na terenu.

Nedavne izjave ruskih i ukrajinskih zvaničnika, pa i predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, koji je rekao da je spreman da se odrekne članstva u NATO, indikator su da se Rusija i Ukrajina polako približavaju mirnovnom rešenju - dodao je izvor.

Sam Zelenski je nedavno rekao da bi voleo da Izrael bude posrednik u potencijalnim pregovorima.

Rusi i Ukrajinci su održali tri runde razgovora u Belorusiji, ali pregovori nisu doneli željene rezultate, saopštili su predstavnici obe strane.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom razgovarao o izgledima mirovnih pregovora za okončanje sukoba sa Rusijom.

Zelenski je to objavio na Tviteru i potvrdio da je od Beneta zatražio pomoć u oslobađanju gradonačelnika grada Melitopolja, za kojeg Ukrajina tvrdi da su ga otele ruske snage, preneo je Rojters.

Predsednik Ukrajine izjavio je ranije da bi Zapad trebalo više da se uključi u pregovore o okončanju rata, pozdravljajući napore izraelskog premijera Beneta da posreduje između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je potvrdio da je predložio premijeru Benetu da se pregovori vode u Jerusalimu.

Govoreći na brifingu Zelenski je rekao da su ukrajinski i ruski pregovarački timovi počeli da razgovaraju o konkretnim temama umesto da razmenjuju ultimatume, preneo je ranije Rojters.

(srbijadanas)

BONUS VIDEO: ZASTRAŠUJUĆ SNIMAK IZ HARKOVA: Krstareća raketa zviždi iznad glava Ukrajinaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!