OGLASIO SE GENERAL KONAŠENKOV: Tvrdi da su zaplenjena tajna dokumenta ukrajinske Nacionalne garde, otkriveni planovi za napad na Donbas

Novosti online

09. 03. 2022. u 07:33

PREDSTAVNIK Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov saopštio je da je Rusija došla u posed ukrajinskih planova za napad na Donbas.

ОГЛАСИО СЕ ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ: Тврди да су заплењена тајна документа украјинске Националне гарде, откривени планови за напад на Донбас

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Dokumenti Nacionalne garde Ukrajine koji potvrđuju pripremu Kijeva za ofanzivu na Donbas u martu pali su u ruke ruske vojske - saopštio je danas novinarima general Konašenkov.

On tvrdi da ovi dokumenti "potvrđuju tajne pripreme kijevskog režima za ofanzivu na Donbas u martu ove godine".

- Dobro pamtimo izjave rukovodstva kijevskog režima o navodnom odsustvu bilo kakvih planova za zauzimanje Luganske i Donjecke Narodne Republike i njihovoj želji da reše sva pitanja navodno političkim i diplomatskim sredstvima - kazao je Konašenkov, koji tvrdi da zaplenjena dokumenta ukrajinske Nacionalne garde jasno ukazuju da su te izjave lažne.

On navodi da je u naređenju komandanta Nacionalne garde Ukrajine, general-pukovnika Mikole Balana od 22. januara 2022. godine, detaljno opisan plan za pripremu jedne od udarnih grupa za ofanzivna dejstva u zoni takozvane "operacije kombinovanih snaga" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)