PENTAGON ZABRINUT ZA ZELENSKOG: Amerika dostavlja Kijevu najbolje naoružanje, ali nas brine bezbednost ukrjinskog predsednika

Novosti online

03. 03. 2022. u 19:06

SJEDINjENE Američke Države dostavljaju ukrajinskoj vojsci najbolje sisteme naoružanja koje mogu da koriste u borbi na kopnu i u vazduhu, rekao je visoki predstavnik Pentagona.

ПЕНТАГОН ЗАБРИНУТ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Америка доставља Кијеву најбоље наоружање, али нас брине безбедност укрјинског председника

Foto: Arhiva "Novosti"

 Istovremeno, u Pentagonu navode da je Amerika zabrinuta za bezbednost ukrajinskog predsednika.

Izvor nije precizirao o kakvom je naoružanju reč i da li isporuke uključuju i protivavionske raketne komplekse „Stringer“.

Visoki predstavnik Pentagona je izjavio da američke vlasti ne vide znakove da Rusija raspoređuje dodatne snage za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, osim onih taktičkih grupa koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice u poslednjih nekoliko meseci. On je naveo i da su zabrinuti za bezbednost Vladimira Zelenskog, da su sa njim u stalnom kontaktu, kao i da se on i dalje nalazi u Kijevu.

Osim toga, SAD vide iz Kine „mešovite signale“ povodom onoga što se događa u Ukrajini bez spremnosti da se priključe sankcijama protiv Rusije i da osude njene postupke, zaključio je visoki predstavnik Pentagona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - 200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost