SVET NA NOGAMA - SASTANAK POČINJE U 10! Za ovim stolom će se voditi pregovori Rusije i Ukrajine (FOTO)

Novosti onlajn

28. 02. 2022. u 09:36

BELORUSKO Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u Belorusiji sve spremno da ta zemlja bude domaćin pregovora Rusije i Ukrajine

СВЕТ НА НОГАМА - САСТАНАК ПОЧИЊЕ У 10! За овим столом ће се водити преговори Русије и Украјине (ФОТО)

Printscreen

"Čeka se dolazak delegacija", objavilo je belorusko ministarstvo na Tviteru, uz fotografiju mesta na kojem će pregovori biti održani.

Pregovori između predstavnika Moskve i Kijeva počeće oko 12.00 (10.00 časova po srednjoevropskom vremenu), izjavio je šef ruske delegacije, pomoćnik predsednika Vladimir Medinski.

Ukrajinska delegacija još nije stigla na pregovore sa Rusijom u Belorusiju, a ruska delegacija čeka, rekao je Sputnjiku pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski.

"Upravo smo dobili informaciju da će stići za oko sat vremena, prema tome, sešćemo za pregovarački sto u 12.00 (10.00 časova po srednjoevropskom vremenu)", rekao je Medinski.

On je dodao da se ne otkriva ko čini ukrajinsku delegaciju.

"Nisam ovlašćen da otkrivam sastav ukrajinske delegacije pre nego što sednu za pregovarački sto. Naravno, imamo odgovarajuće informacije. Radi se o prilično visokom nivou (delegacije)", rekao je on.

Prema rečima Medinskog, ruska delegacija nije spavala celu noć uoči pregovora sa Ukrajinom.

Takođe je dodao da je mesto gde će se održati pregovori dogovoreno sa ukrajinskom stranom i da se nalazi u blizini ukrajinske granice. Istakao je i da je logistika ukrajinske delegacije "veoma komplikovana", te da se vreme dolaska pomeralo nekoliko puta.

Medinski je poručio da je Rusija zainteresovana da postigne sporazum sa ukrajinskom delegacijom "što je pre moguće".

Pres-sekretar Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anatolij Glaz prethodno je saopštio da se očekuje dolazak delegacija Rusije i Ukrajine na mesto pregovora u Belorusiji.


Pregovori će početi čim delegacije stignu na mesto sastanka, rekao je Glaz, prenosi RIA Novosti.

Rusija je juče saopštila da će pregovori biti održani u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji, dok je u Kijevu rečeno da će sastanak dve delegacije biti održan na granici Ukrajine i Belorusije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi