HITNA SPECIJALNA SEDNICA SKUPŠTINE UN: Savet bezbednosti o situaciji u Ukrajini

Novosti online

27. 02. 2022. u 21:49

SAVET bezbednosti Ujedinjenih nacija pozvao je na retku hitnu specijalnu sednicu Generalne skupštine zbog siutacije u Ukrajini, preneo je Rojters.

ХИТНА СПЕЦИЈАЛНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УН: Савет безбедности о ситуацији у Украјини

Foto AP

Sednica bi trebalo da bude održana sutra.

Danas je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija glasao za sazivanje retke hitne specijalne sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 193 člana akcije Rusije u Ukrajini.

Glasanje 15-članog veća je proceduralno, tako da ni stalne članice Saveta - Rusija, Kina, Francuska, Britanija i Sjedinjene Države ne mogu da stave veto.

Sa 11 glasova "za" usvojena je odluka o sazivanju sednice Skupštine. Rusija je glasala protiv, dok su Kina, Indija i Ujedinjeni Arapski Emirati bili odsutni. Za usvajanje odluke bilo je potrebno devet glasova.

BONUS VIDEO - KIJEV DELI ORUŽJE CIVILIMA: Pokušavaju da isprovociraju odgovor ruskih snaga

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina