MOSKVA JE SPREMNA NA PREGOVORE O PREDAJI UKRAJINE: Peskov preneo da Rusija želi garancije ukrajinskog neutralnog statusa

Tanjug

24. 02. 2022. u 20:38

MOSKVA je spremna na pregovore o predaji Ukrajine, saopštio je večeras portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov.

МОСКВА ЈЕ СПРЕМНА НА ПРЕГОВОРЕ О ПРЕДАЈИ УКРАЈИНЕ: Песков пренео да Русија жели гаранције украјинског неутралног статуса

Foto MK.RU

Kako je naveo, predsednik Vladmir Putin je spreman na pregovore s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, pri čemu bi fokus bio na "garancijama neutralnog statusa" i "obećanju da na teritoriji Ukrajine neće biti oružja", prenele su agencije.

To su uslovi, rekao je Peskov, koji bi omogućili postizanje "demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine", te bi eliminisali ono što Rusija trenutno smatra "pretnjom bezbednosti ruskoj državi i narodu".

- Predsednik je formulisao svoju viziju onoga što bismo očekivali od Ukrajine kako bi gorući problemi bili rešeni. To je neutralni status i odbijanje postavljanja i korišćenja oružanih sistema - rekao je Peskov.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!