PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Komentari (19)

Pera Srbin

24.02.2022. 08:56

Za mene je napad vojskom na drugu međunarodno priznatu državu bio agresija i 1999. i 2022. Velike sile nemaju prijatelje i saveznike, jer im ne trebaju. Velikima trebaju podanici.

lala

24.02.2022. 08:57

Amerikanci i Englezi uvukli su Ukrajince u katastrofu huškajući ih na rat sa Rusijom . Neprekidno granatiranje Donjecka i Luganska i dovlačenje belosvetskih bitangi, plaćenika, sa ciljem ofanzive na Donjeck i Lugansk, izazvalo je Rusiju da reaguje. Iza svega stoje zapadne liberalno fašističke elite predvodjene američkim psihopatama. Ista taktika bila je primenjena i protiv Srbije kada su otimali KiM , ista taktika upotrebljena je i protiv Srba u BiH . Svo zlo dolazi iz imperije zla USA . Medjutim, Rusija je dobro znala šta se dogadja i rešila je da to zlo otera od svojih granica. Podrška Rusiji, smrt USA-NATO fašizmu .

Sumadinac

24.02.2022. 09:23

Svaka cast, dosta je bilo vredjanja i omalovazavanja Rusije od strane zapada. Sta je sa korejom, Vijetnamom, Kambodzom, Sirijom, Irakom, Libijom, i ostalim zemljama u kojima se izivljavala americka cizma, ko je to osudio, sram ih bilo...

buki

24.02.2022. 09:29

E jadna EU, dok su godinama ubijani Rusi u Donbasu kao glineni golubovi, niste imali primedbe i niste to nazivali ratom, a kada je Putin krenuo da zaštiti 4 miliona Rusa na tom prostoru, onda je to rat. Putin ovim i vas štiti od malignog uticaja SAD, a ako toga niste svesni, onda vam zaista nema pomoći. I ova boranija poput Mila, koja se prva ''isprsila'' da pruži podršku EU, vam dođe kao običan čir na zadnjici, a nestaće čim mu ubacite antibiotik.

seljak

24.02.2022. 10:19

Мир нема алтернативу. Ево и Мило Ђукановић се позива на међународно право и поштовање територијалног интегритета. Да ли под тим подрзумева и територију Србије?

buki

24.02.2022. 10:54

EU poziva Rusiju da se vrati pregovorima. Kojim pregovorima? Minskim, koji se kao vode 8 godina, a za to vreme Ukrajina skida snajperom, bombarduje i zauzima deo po deo teritorije, vršeći etničko čišćenje Rusa. Uostalom, Zelenski je pre koji mesec izjavio da njima ne treba taj narod iz Donbasa, da mogu slobodno da idu u Rusiju i ostave sve svoje tu u Ukrajini.Zelenski nije hteo nijedan razgovor da obavi sa predstavnicima Donbada, a EU govori o nekakvim pregovorima koji postoje samo na papiru. Prevarila se EU misleći da je Rusija Srbija, koju zavlače Briselskim pregovorima samo sa ciljem da nas nabiju u neki ćošak iz kojeg ćemo morati da priznamo nezavisnost kosova, koje su od '99, uz pomoć šiptarskih terorista, etnički očistili od Srba.

Dragan

24.02.2022. 11:06

Операција ослобађања Украјине од укрофашиста, домаћих издајника, марионета запада и зпаадних окупатора. Порука западу - повратак на стање из 1997 - милом или силом. За разлику од запада Руси неће нападати цивиле, него како је пПутин рекао - Свима онима који хоће да одгризу нешто од русије - поломиће зубе, па неће имати више чиме да гризу, моћи ће смао да лавуцкају.

buki

24.02.2022. 11:46

Kad sam pre par nedelja pročitala izveštaje svih vodećih zapadnih medija sa linije razgraničenja oružanih sukoba Ukrajine i Donbasa, znala sam da nisu džaba i tek tako tamo. Komentarisala sam da sigurno režiraju novi Račak, a sada očekujmo te montirane snimke koji imaju za cilj da Ruse dosatanizuju, ako je to uopšte moguće, s' obzirom koje gadosti već godinama pišu o njima. Svi se sećamo slike kada hrvatska majka plače na grobu svog sina, na kojem je spomenik ispisan ćirilicom.

Obren

24.02.2022. 18:33

Kada se sve ovo završi, daj Bože sa što manje civilnih žrtava i kada Rusija i SAD budu sele za sto Bajden i Putin, jedino mesto od poverenja za taj susret biće Beograd. Zato ostanimo neutralni i uzdržani

buki

24.02.2022. 22:59

Bajden neće ili hoće?!? Najpre, Bajdena tamo niko ništa ne pita, a ovima što se pitaju treba verovati koliko svojevremeno Hitleru. Možda čak i manje, s' obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti koje su im na raspolaganju.