RUSKA FLOTA KRENULA U AKCIJU: Veliki manevri Tihookeanske flote, čak 20 brodova krstari okeanom

Novosti online

01. 02. 2022. u 09:02

DVADESETAK borbenih i pomoćnih brodova Tihookeanske flote Rusije započelo je planirane pomorske vežbe na poligonima za borbenu pripremu Japanskog i Ohotskog mora, saopštila je pres-služba flote.

РУСКА ФЛОТА КРЕНУЛА У АКЦИЈУ: Велики маневри Тихоокеанске флоте, чак 20 бродова крстари океаном

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U vežbama će učestvovati korvete "Gremjašči", "Soveršeni", "Gromki" i "Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov", fregata "Maršal Šapošnjikov", veliki protivpodmornički brod "Admiral Pantelejev" i kontrolni brod "Maršal Krilov". Pored toga, epizodalno će biti uključeni mali raketni i mali protivpodmornički brodovi, minolovci i raketni čamci - navodi se u saopštenju.

Posade brodova obaviće zajedničke manevre, koordinaciju sa mornaričkom avijacijom, kao i protivvazduhoplovnu odbranu odreda.

U finalnoj fazi vojnih vežbi, brodovi će izvesti artiljerijsku paljbu na pomorske mete, kao i raketna gađanja meta.

- Brodovi će u okviru vežbi obaviti zadatke osiguravanja bezbednosti pomorskih komunikacija i područja ekonomske aktivnosti na istoku Rusije - dodala je pres-služba.

U skladu sa planom pripreme Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu, u januaru i februaru se u svim zonama nadležnosti flota izvodi serija mornaričkih vežbi. Glavni cilj vežbi je rad mornaričkih i Vazdušno-kosmičkih snaga na zaštiti ruskih nacionalnih interesa na svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama Rusije sa pomorskih i okeanskih pravaca.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju