NEMA POVLAČENJA PRED AMERIČKIM SANKCIJAMA: Rusi uputili jasnu poruku Vašingtonu

Novosti online

01. 02. 2022. u 08:24

RUSIJA neće odustati od svojih interesa zbog pretnji Amerike, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu. Neće biti ustupaka zbog sankcija, dodaje se u saopštenju.

НЕМА ПОВЛАЧЕЊА ПРЕД АМЕРИЧКИМ САНКЦИЈАМА: Руси упутили јасну поруку Вашингтону

Foto: Depositphotos

- Generator napetosti nije Moskva, nego Vašington. Nemamo nameru da se povlačimo i stojimo mirno pred pretnjom američkim sankcijama - navodi se u poruci ambasade na Fejsbuku.

Kako se ističe, upravo su SAD "podstakle radikalno-nacionalistički državni prevrat u Kijevu, zbog čega su se stanovnici Krima našli pod pretnjom uništenja i glasali za ujedinjenje sa Rusijom", navodi se u poruci.

Takođe se navodi da Vašington snabdeva ukrajinske vlasti savremenim ofanzivnim naoružanjem, izlazeći u susret želji vlade Vladimira Zelenskog da problem Donbasa reši putem sile.

Ruske diplomate su optužile Vašington da krše princip nedeljivosti bezbednosti i da je svoju vojnu infrastrukturu doveo tik uz granicu Rusije.

Istovremeno se ističe da Rusija ima suvereno pravo da svoje snage premešta na svojoj teritoriji i da to ne predstavlja pretnju nikome.

Podsetimo, zapadne zemlje prete Rusiji sankcijama bez presedana u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)