PESKOV ODGOVORIO NA "DUHOVITOST" NULANDOVE: "Bolje da se šale nego da dižu tenzije u Evropi"

Novosti online

28. 01. 2022. u 12:57

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na šalu zamenice državnog sekretara SAD Viktorije Nuland po pitanju votke i "Severnog toka 2", rekavši da je bolje da se Amerikanci šale nego da komplikuju stvari u Evropi.

ПЕСКОВ ОДГОВОРИО НА ДУХОВИТОСТ НУЛАНДОВЕ: Боље да се шале него да дижу тензије у Европи

Foto: Profimedia

- Bilo kakvi pokušaji šale su već pozitivan signal u celoj ovoj situaciji. Bolje da se šale nego da dižu tenzije u Evropi - kazao je Dmitrij Peskov.

Prethodno je Nulandova rekla da će gasovod "Severni tok 2" u slučaju eventualne invazije Rusije na Ukrajinu biti zaustavljen. U razgovoru s novinarima dopustila je sebi šalu, rekavši da bi bilo dobro da gasovodom iz Rusije na Zapad "poteče votka umesto gasa".

Na konstataciju novinara da je cevovod spreman za transport "gasa, maslinovog ulja ili votke", ona je rekla: "Votka – to ne bi bilo loše", ali je odmah potom ozbiljno naglasila da gasovod nije spreman za puštanje u rad.

Podsetimo, Amerika smatra da je zaslužna za to što je ubedila Nemačku i EU da odlože sertifikaciju gasovoda "Severni tok 2" kako bi imali polugu pritiska na Rusiju u slučaju krize u Ukrajini.

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!