EVAKUACIJA DIPLOMATA JE BILA PREURANJENA Dmitrij Kuleba: Nije bilo suštinskih razloga za to

Tanjug

25. 01. 2022. u 09:29

ODLUKA o evakuaciji diplomata i njihovih članova porodice iz Ukrajine, koju je u ponedeljak objavilo nekoliko zemalja, preuranjena je, ocenio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

ЕВАКУАЦИЈА ДИПЛОМАТА ЈЕ БИЛА ПРЕУРАЊЕНА Дмитриј Кулеба: Није било суштинских разлога за то

Foto: EPA

Na teritoriji Ukrajine imamo 129 diplomatskih predstavništava. Četiri predstavništva su saopštila da počinju da evakuišu svoje diplomate iz bezbednosnih razloga. Preostala su navela da ne vide razloge za evakuaciju, i da će nastaviti da rade sa kompletnim osobljem, uključujući članove porodica diplomata - izjavio je Kuleba za ukrajinsku ICTV, a navodi ruska agencija TASS.

On je, međutim, dodao da smatra da je odluka o evakuaciji bila preuranjena.

- Nije bilo suštinskih, praktičnih razloga za to. Ne želim da minimiziram situaciju ili nivo pretnje, ali sve bi trebalo da bude dobro osmišljeno i urađeno na vreme - izjavio je Kuleba.

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov je juče izjavio da su ambasade Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD najavile evakuaciju svog diplomatskog osoblja iz Ukrajine.

Kako navodi TASS, Zapad i Kijev su u poslednje vreme širili tvrdnje o navodnoj potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao kao “prazne i neosnovane“ tvrdnje koje imaju da cilj da doprinesu eskalaciji tenzija.

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OTAC BORISA DŽONSONA POSTAO FRANCUZ: Stenlej DŽonson se zalagao protiv Bregzita, dobio francusko državljanstvo