UKRAJINI NE PRETI AGRESIJA IZ RUSIJE: Načelnik Saveta za bezbednost i odbranu o situaciji u zemlji

Tanjug

24. 01. 2022. u 20:49

KIJEV ne vidi nikakvog osnova da potvrdi da je u toku priprema agresije velikih razmera na Ukrajinu, izjavio je danas načelnik Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

УКРАЈИНИ НЕ ПРЕТИ АГРЕСИЈА ИЗ РУСИЈЕ: Начелник Савета за безбедност и одбрану о ситуацији у земљи

EPA

-Želeo bih još jednom da kažem da ne vidimo osnova da kažemo da se sprema agresija velikih razmera na Ukrajinu. To je nemoguće u fizičkom smislu. Ima li kretanja ruskih trupa na teritoriji Rusije? Da, ima i to za nas nije novost, ali za naše strane partnere je to možda (važna) vest, rekao je Danilov na brifingu posle sastanka Saveta, prenosi TASS.

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine pokušao je danas da uveri partnere Ukrajine da nema razloga za paniku zbog navodne pretnje ruskom invazijom.

-Želim da napomenem da je bilo dosta vesti u našoj zemlji u poslednje vreme. Mediji su se mnogo bavili vojnim temama. Zamolio bih vas prijatelji da smanjite napetost. Situacija u kojoj se nalazimo je apsolutno jasna i za sada nema razloga za paniku, poručio je načelnik Danilov.

On je podsetio da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko planirao da sazove sastanak gradonačelnika ukrajinskig gradova na temu kako braniti Ukrajinu.

- Za to postoje naše oružane snage, poručio je Danilov.

On je dodao i da broj stranih diplomata koji napuštaju Ukrajinu nije veliki jer samo tri ambasade evakuišu svoje osoblje, dok 49 to ne planiraju da čine.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere