VREME ISTIČE ZA SAD I NATO: Rusija neće trpeti ignorisanje svojih zahteva

Novosti onlajn

23. 01. 2022. u 17:30

RUSIJA neće beskrajno čekati odgovore SAD i NATO-a na bezbednosne predloge, a ukoliko Zapad izignoriše njene zahteve, ona će štititi svoju bezbednost u Evropi sredstvima čije će posledice osetiti i Amerikanci i Evropljani, poručio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o pitanjima vojne bezbednosti i kontrole naoružanja Konstantin Gavrilov.

ВРЕМЕ ИСТИЧЕ ЗА САД И НАТО: Русија неће трпети игнорисање својих захтева

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

- Sat otkucava. Naši rukovodioci su već rekli da se ne radi o mesecima, čak ni o nedeljama. Čekamo pisani odgovor. Nadam se da ćemo ga dobiti sledeće nedelje - izjavio je Gavrilov.

On je za Jutjub kanal „Izolenta lajv“ napomenuo da će „Moskva izvući zaključke ako Amerika i NATO budu ignorisale njene zahteve i da će štititi svoju bezbednost u Evropi drugim sredstvama i metodama“.

- I to će osetiti na svojoj koži i Evropljani i Amerikanci - upozorio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču.

Istovremeno, Gavrilov je ocenio da je isključenje Rusije iz međunarodnog platnog sistema „Svift“ de fakto nemoguće i da je neodrživost takvih pretnji Moskvi odmah bila očigledna.

- Isključenje Rusije sa naftom, gasom i svime. Oni se šale? To se ovako zove – hajde da ih zaplašimo. Oh, nisu zaplašeni. U redu, onda nećemo - ironično je prokomentarisao političar, dodajući da takve pretnje Zapada na račun Rusije podsećaju na „životinju koja jede kaktus, izbode se, ali ipak nastavlja da ga jede“.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om koji, između ostalog, uključuju odredbe o uzajamnim garancijama bezbednosti u Evropi, o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u uzajamnom dometu i o odbijanju daljeg širenja NATO-a na Istok, uključujući i za račun bivših republika SSSR-a.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

( Sputnjik )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GENERAL MIZINCEV: Isporučeno 245 tona humanitarne pomoći za Ukrajinu