RUSKI „SUHOJI“ LETE U BELORUSIJU: Provera snaga za regovanje dve države (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2022. u 18:02

RUSKI višenamenski lovci Su-35S Istočnog vojnog okruga uputili su se u Belorusiju kako bi učestvovali u proveri proveri snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije.

РУСКИ „СУХОЈИ“ ЛЕТЕ У БЕЛОРУСИЈУ: Провера снага за реговање две државе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Tokom letačkih zadataka na predstojećim rusko-beloruskim vojnim vežbama posade Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uvežbavaće letove maksimalnog dometa, sletanje na beloruske aerodrome, kao i zajedničku pripremu za ponovno poletanje sa beloruskim stručnjacima.

Tokom pripreme za let stručnjaci vazduhoplovnog puka zaduženi za inženjersko-tehničke radove izvršili su detaljnu proveru rada svih sistema i opreme aviona.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Belorusije. predstojeće vojne vežbe sa Rusijom su isključivo odbrambene.

Provera snaga reagovanja Savezne Države odvijaće se u dve faze. Prva faza traje do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije. Biće izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije.

Tokom druge faze od 10-20. februara biće održava zajednička vežba „Saveznička odlučnost 2022“

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama već su stigle u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREDSEDNIK ALBANIJE NIJE IZABRAN NI U DRUGOM KRUGU: Edi Rama pozvao opoziciju da predloži kandidata