NE IGNORIŠITE RUSIJU: Lavrov upozorio Blinkena

Tanjug

21. 01. 2022. u 21:47

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posledica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i američkih diplomata u Ženevi.

НЕ ИГНОРИШИТЕ РУСИЈУ: Лавров упозорио Блинкена

Arhiva Novosti

- Jasno je stavljeno do znanja Blinkenu da bi dalje ignorisanje ruske zabrinutosti, pre svega, one koja je povezana sa SAD i njenih NATO saveznika povodom širenja u Ukrajini i postavljanja vojske i oružja blizu naše granice imalo ozbiljne posledice - navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Ministarstvo dodaje da se sve može izbeći ukoliko Vašington pozitivno odgovori na nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama (o neširenju na istok).

- Očekujemo da dobijemo odgovor američke strane u pisanoj formi sledeće nedelje - dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo i da su dve strane razgovarale o bilateralnim odnosima i utvrdile da su oni na "nezadovoljavajućem nivou", ali i da je naglašeno da će se nastaviti rad eksperata na normalizaciji odnosa između država i stabilizaciji viznog režima.

BONUS VIDEO - NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri