POROŠENKU SE SUDI ZA VELEIZDAJU: Bivši predsednik se vratio u Ukrajinu, pojavila se i misteriozna poternica! (FOTO)

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 22:22

BIVŠI predsednik Ukrajine Petro Porošenko doleteo je u ponedeljak ujutru iz Varšave u prestonicu Ukrajine, gde je počelo zasedanje Pečerskog okružnog suda Kijeva koji će razmatrati zahtev za njegovim hapšenjem. Isti sud je 6. januara zaplenio imovinu bivšeg predsednika.

ПОРОШЕНКУ СЕ СУДИ ЗА ВЕЛЕИЗДАЈУ: Бивши председник се вратио у Украјину, појавила се и мистериозна потерница! (ФОТО)

Foto Arhiva

Porošenko je uspešno prošao pasošku kontrolu na aerodromu, mada je trajala duže nego inače. Graničari su mu uzeli pasoš i neko vreme ga nisu vraćali. Istovremeno su istražitelji Državnog istražnog biroa pokušali da mu priđu kako bi sproveli sudski postupak, ali je to zakomplikovano zbog mase ljudi koja se okopila oko Porošenka iz redova njegovih saboraca i novinara.

Inače, na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine bila je objavljena poternica za bivšim predsednikom Petrom Porošenkom koja je uskoro nestala.

Na sajtu ukrajinskog MUP-a se navodi da je Porošenko „lice koje se krije od organa preliminarne istrage“.

Foto: Printskrin/ Sputnjik Telegram

Poternica je raspisana na inicijativu Službe bezbednosti republike, dok je sud izdao odobrenje za njegovo hapšenje.

Dok se Porošenko nalazio u kijevskom sudu, pristalice bivšeg predsednika Ukrajine blokirale su ulaz u zgradu suda, gde se većalo o njegovom hapšenju.

Bivši predsednik je optužen za isporuke donbaskog uglja tokom 2014-2015. Slučaj je pokrenut po članovima Krivičnog zakona Ukrajine Finansiranje terorizma, Veleizdaja i Stvaranje terorističke organizacije. Porošenku preti kazna do 15 godina zatvora sa ili bez konfiskacije imovine.

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

( Sputnjik )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku