NEMAČKA MINISTARKA PRETI RUSIJI: Moskva će platiti visoku cenu ako napadne Ukrajinu

Srna

17. 01. 2022. u 13:21

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da se nada da bi rastuće tenzije sa Rusijom oko Ukrajine mogle da se reše diplomatskim putem, ali je upozorila da će Moskva trpeti ako napadne zemlju.

НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ПРЕТИ РУСИЈИ: Москва ће платити високу цену ако нападне Украјину

Analena Berbok, kopredsednica Zelenih / Foto AP

- Svaki dalji agresivni čin imaće visoku cenu za Rusiju, ekonomski, strateški, politički - rekla je Berbokova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom.

Ona je naglasila da je diplomatija jedini način.

Pregovori o ruskom raspoređivanju desetina hiljada vojnika duž ukrajinske granice između SAD, njenih evropskih saveznika i Rusije završili su u ćorsokaku prošle sedmice.


Kibernetički napad na Ukrajinu dodatno je podstakao tenzije.

BONUS VIDEO:

DANI KRŠTENjA RUSIJE U KIJEVU: U veličanstvenoj litiji 300.000 vernika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...