AMERIKANCI SE NADAJU NASTAVKU PREGOVORA SA RUSIJOM: Zovu na razgovor, a pominju sankcije i "nepredviđene situacije"

Tanjug

16. 01. 2022. u 07:12

SAD se nadaju da će se pregovori sa Rusijom o bezbednosti nastaviti, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta, preneo je "Njuzvik".

АМЕРИКАНЦИ СЕ НАДАЈУ НАСТАВКУ ПРЕГОВОРА СА РУСИЈОМ: Зову на разговор, а помињу санкције и непредвиђене ситуације

Foto D. Dozet

- Nadamo se da će se ovi razgovori nastaviti, ali ako Rusija odstupi sa stola biće jasno da nikada nisu bili voljni da se angažuju - dodao je portparol, preneo je TASS.

U svemu tome blisko ćemo sarađivati sa našim saveznicima i partnerima i to će se nastaviti i u danima i nedeljama koje su pred nama, rekao je on.

- Naredni dani će biti bolji pokazatelj da li je Rusija zaista zainteresovana za diplomatiju, da li je spremna da ozbiljno pregovara u dobroj veri, ili će iskoristiti razgovore kao izgovor da tvrdi da diplomatija ne može da odgovori njihovim interesima - dodao je zvaničnik.

Prema njegovim rečima, američki predsednik Džozef Bajden je jasno stavio do znanja da će, ako Rusija odluči da nastavi konfrontaciju, SAD i njihovi NATO saveznici nametnuti značajnu i ozbiljnu ekonomsku štetu ruskoj ekonomiji.

Moguće mere uključuju uvođenje ekonomskih sankcija, obezbeđivanje dodatne vojne pomoći Kijevu i "utvrđivanje" istočnog krila NATO-a.

- Spremamo se za sve nepredviđene situacije, kao što smo radili nedeljama - dodao je portparol.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna