ON JE UDARNA PESNICA RUSKE ARMIJE: Su-34 - Kralj među modernim vojnim avionima

Novosti online

11. 01. 2022. u 17:10

SUPERSONIČNI lovac-bombarder Su-34, Ratnog vazduhoplovstva Rusije je specifičan lovac među modernim vojnim avionima zbog svog rezervoara za gorivo, piše američki list „Drajv“.

ОН ЈЕ УДАРНА ПЕСНИЦА РУСКЕ АРМИЈЕ: Су-34 - Краљ међу модерним војним авионима

Foto: EPA

-Osobine da može da ponese veliku količinu goriva i da prilikom dalekih letova ne mora da se puni gorivom u vazduhu čine ga kraljem brzih mlaznih aviona, smatra autor članka Tomas Njudik.

Avion ima tri viseća rezervoara ukupne težine sa gorivom oko 18.000 kilograma. Poređenja radi, toliko može da ponese goriva šest unutrašnjih rezervoara američkog lovca F-16, pojasnio je novinar.

Pored toga, Su-34 može da savlada rastojanje od 3.000 kilometara noseći šest bombi težine 500 kilograma, četiri rakete „vazduh-vazduh“ i dodatne rezervoare.

Ruski lovac može da pogodi cilj na udaljenosti većoj od 480 kilometara, dok, poređenja radi, Su-24 može da podi cilj na udaljenost od 290 kilometara.

Foto: EPA

Bombarder Su-34 je višenamenski, supersonični lovac-bombarder. Predviđen je za gađanje kopnenih, vodenih i vazdušnih ciljeva u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima. Posadu čine dva čoveka. Avion Su-34 može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, uključujući vođene rakete vazduh-vazduh različitih vrsta i rakete vazduh-zemlja/more, kao i avionske bombe, uključujući navođene rakete, kasetne bombe i nevođene rakete.

Po svojim borbenim mogućnostima avion pripada generaciji 4++ i može da obavlja borbene zadatke bez pratnje drugih lovaca.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)