JAPAN PROGLASIO NOVE VANREDNE MERE U TRI REGIONA: Omikron soj u ekspanziji, broj infekcija premašio 4.000

Tanjug

07. 01. 2022. u 10:47

JAPANSKE vlasti su odlučile danas da proglase vanredne mere u tri regiona kako bi se zaustavio novi nalet infekcija kovida-19 koji su neki zvaničnici povezali sa američkim vojnim bazama u zemlji.

ЈАПАН ПРОГЛАСИО НОВЕ ВАНРЕДНЕ МЕРЕ У ТРИ РЕГИОНА: Омикрон сој у експанзији, број инфекција премашио 4.000

Foto: AP

To bi bile prve takve mere od septembra, kada je Japan ukinuo vanredno stanje koje je bilo na snazi tokom većeg dela prošle godine, prenosi agencija Rojters.

Japanski premijer Fumio Kišida je izjavio da će Japan odobriti mere koje će omogućiti skraćivanje radnog vremena restorana i barova, kako bi se obuzdao porast broja slučajeva.

Omikron soj je otkriven u oko 80 odsto japanskih prefektura, a broj novih infekcija je premašio 4.000 širom zemlje u sredu, u poređenju sa prosekom od oko 200 dnevno prošlog meseca.

Nove mere, koje se odnose na južnu prefekturu Okinava i zapadne prefekture Hirošima i Jamaguči, trajaće od 9. januara do kraja meseca.

Sva tri regiona su domaćini baza u kojima boravi američka vojska.

Te baze su juce najavile strožu kontrolu infekcija na poziv Japana, nakon što su se, kako se čini, infekcije korona virusom u bazi "prelile" u okolne zajednice.

BONUS VIDEO:

KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili