BAJDENOVE BADNJE MUKE: Pitanje kognitivne sposobnosti lidera Amerike ponovo izbilo na videlo

Dragan Vujičić

26. 12. 2021. u 10:55

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden uvređen je za Badnje veče, a da toga nije bio ni svestan, kada je sa suprugom Džil vodio emisiju iz Bele kuće posvećenu američkoj porodici.

БАЈДЕНОВЕ БАДЊЕ МУКЕ: Питање когнитивне способности лидера Америке поново избило на видело

Foto: Novosti

Jedan od gledalaca koji se predstavio kao Džared uključio se u program u svečarskom raspoloženju, a onda je Bajdenu rekao "Idemo, Brendone", na šta se američki predsednik složio, ne shvatajući da je reč o suptilnoj psovci koja je je nastala u oktobru, prenosi tamošnji mediji. "Srećan vam praznik i...idemo, Brendone (Let 's go Brandon)!", kazao je Džared.

OPASNO STANjE

KONGRESMEN Roni Džeksona bivši lekar Bele kuće za vreme predsednika Obame i predsednika Trampa (na slici dole) u vezi sa Bajdenovim kognitivnim stanjem govoreći nedavno širokom auditorijumu je upozorio: - Preko 50 odsto ove zemlje ne veruje da je on kognitivno sposoban da bude naš vrhovni komandant i naš šef države", dodajući: "Ako nekome treba kognitivni test, to je ovaj predsednik".

Bajden je odgovorio, da se slaže sa porukom i rekao "Idemo, Brendone", očigledno zaboravljajući da je pozadina poruke "Let's go Brendon", šifra za vulgarnu poruku koja se zvučno skoro pa rimuje sa "Let's go Baiden" (idemo, Bajdene).

Foto: Novosti

 

Psovka je nastala 2. oktobra na trci NASCAR u državi Alabama, kada je vozač Brendon Braun osvojio trkačku sezonu. Tada ga je intervjuisao novinar "En-BiSi sports", a iza njega je okupljena gomila uzvikivala nešto što je izgledalo kao da viču "Let's go Brendon", a zapravo su uzvikivali "F...off Bajden" Međutim ovo nije jedina božićna neprijatnost sa kojom se unazad dva dana suočio vrmešni američki predsednik.

PREDSEDNIK NASANKAN IZ OREGONA

BAJDENOVI su putem video-linka za Badnje veče razgovarali i sa decom, što je tradicija u Beloj kući, usput prateći sanke Deda Mraza uz pomoć severnoameričke odbrambene vazdušne komande. Tokom razgovora, javila se porodica iz Oregona - deca Grifin (11), Hanter (3), Pajper (4) i Penelopa (2), kao i njihov otac Džared. Posle razmene nekoliko rečenica, Džil je poželela srećan Božić porodici u Oregonu, potom i Bajden. Džared je na kraju Bajdena nazvao Brendonom.

Čak i SiEn-En prenosi da je prvi čovek Bele kuće delovao "odsutno"tokom 20-minutnog intervjua za TV Ej-Bi Si, tokom kojeg je pokušao da odbrani svoj odgovor na pandemiju i pritužbe da ljudi u Njujorku čekaju u redu pet sati da dobiju test na kovid.

Naime, - pomešao je testove za koronu sa antikovid-pilulama, te je u nekoliko navrata tvrdio da je njegova administracija obezbedila 500 miliona testova za kućnu upotrebu, a radi se o naručenim "pilulama", novog leka "fajzer", koji je upravo odobren. Džef Zeleni, glavni dopisnik Si-En-Ena za nacionalne poslove, suptilno ukazujući na predsednikovu "disonancu" optužio je Bajdena da "ne prihvata nikakvu odgovornost" za nedostatak testiranja. 

BONUS VIDEO:

Korona napada "plavu krv" i najmoćnije ljude sveta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!