AMERIČKI PREDSEDNIK: Za Božić razgovarao sa američkim vojnicima

Tanjug

25. 12. 2021. u 23:31

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden svoj prvi Božić na toj funkciji obeležio je u Beloj kući u razgovoru putem video linka sa pripadnicima američke vojske koji su stacionirani širom sveta.

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК: За Божић разговарао са америчким војницима

Foto Tanjug/AP

Bajden im je čestitao Božić i zahvalio na službi i žrtvovanju za naciju, prenosi AP.

Američki predsednik razgovarao je sa pripadnicima vojske, mornarice, vazduhoplovstva, svemirskih snaga i obalske straže, stacioniranim u bazama u Kataru, Rumuniji, Bahreinu i SAD, u prisustvu supruge Džil Bajden i njihovog novog psa.

-Kao vaš glavnokomandujući, želeo sam da iskoristim ovu priliku da vam kažem hvala, hvala, hvala. Zahvalni smo na vašoj hrabrosti, vašoj žrtvi, i ne samo na vašoj žrtvi, već i na žrtvi vaših porodica, poručio je Bajden vojnicima.

Bajden je ocenio da su američki vojnici "čvrsta čelicna kičma nacije".

Kako je naveo, nacija ima "svetu obavezu" da brine o vojnicima i njihovim porodicama.

Džil Bajden rekla je da saoseća sa poteškoćama koje porodice vojnika doživljavaju dok praznike provode daleko od svojih najmilijih.

U tom kontekstu istakla je da su Bajdenovi isto doživeli kada je njihov sin Bo, koji je služio kao major Nacionalne garde Delavera, premešten u Irak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku