BEZ CENZURE FILMOVA: Ujedinjeni Arapski Emirati ukinuli medijsku blokadu u bioskopima, uvodi se zabrana za gledaoce mlađe od 21 godine

Tanjug

19. 12. 2021. u 17:43

UJEDINJENI Arapski Emirati saopštili su danas da filmovi koji se prikazuju u bioskopima u toj zemlji više neće biti cenzurisani.

БЕЗ ЦЕНЗУРЕ ФИЛМОВА: Уједињени Арапски Емирати укинули медијску блокаду у биоскопима, уводи се забрана за гледаоце млађе од 21 године

Foto: piksabej

Najavljeno je da će umesto izbacivanja scena koje bi mogle da uvrede islamski tradicionalni senzibilitet biti uvedena nova kategorija filmova koji će biti zabranjeni za gledaoce mlađe od 21 godine, prenosi AP.


U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i drugim zemljama Bliskog istoka, izbacivani su delovi filmova koji prikazuju golotinju, homoseksualnost, seks i drugi sadržaj koji se smatra neprikladnim, što je ponekad dovodilo do "šupljina" u zapletu filma.

UAE, koji zavise od turizma, poslednjih nekoliko godina su pokrenuli veliki projekt modernizacije propisa, u cilju privlačenja radnika iz inostranstva.

Najavljeno je takođe da će od 1. januara neradni dani biti subota i nedelja, kao u zapadnim zemljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSIJA JE MOĆNA Reakcije Rusa posle turske podrške Finskoj i Švedskoj za ulazak u NATO