"MI SMO IZBOR NAPRAVILI" Gruško: Rusija želi da pretvori vojni scenario u politički

Tanjug

18. 12. 2021. u 22:12

ZAMENIK ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško, izjavio je večeras da predlozi Moskve o bezbednosnim garancijama, upućeni Sjedinjenim Američkim Državama, predstavljaju pokušaj da se potencijalni vojni scenario pretvori u politički proces.

МИ СМО ИЗБОР НАПРАВИЛИ Грушко: Русија жели да претвори војни сценарио у политички

Foto: Depositphotos

- Došli smo do trenutka istine u našim odnosima sa NATO kad moramo da napravimo principijelan izbor. Mi smo taj izbor napravili", rekao je Gruško, koji je uveren da NATO neće izbegavati razgovore - prenosi TAS S.


Gruško je za Solovjev jutjub kanal kazao da je Moskva spremna za razgovore kako bi se "vojni ili vojno-tehnički scenario konfrontacije" pretvorio u "politički proces koji će zaista ojačati vojnu bezbednost".

Ali, ako NATO odbije ruske predloge, Rusija će se angažovati na stvaranju kontrapretnji, rekao je on i dodao da će onda biti prekasno da se Moskva pita zašto je donela takve odluke i razmestila svoje oružane sisteme.

Rusija je saopštila ranije da želi pravno obavezujuće garancije SAD i NATO da će Alijansa odustati od bilo kakve vojne aktivnosti u istočnoj Evropi i Ukrajini.

BONUS VIDEO: Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju