DELTA I OMIKRON SOJ GALOPIRAJU ITALIJOM: Alarmantan broj zaraženih koronom, počelo vakcinisanje dece

Milica Ostojić

17. 12. 2021. u 22:24

BROJ zaraženih novim sojem korone pod nazivom omikron udvostručen je za samo nekoliko dana u Italiji.

ДЕЛТА И ОМИКРОН СОЈ ГАЛОПИРАЈУ ИТАЛИЈОМ: Алармантан број заражених короном, почело вакцинисање деце

Foto: Tanjug/AP Photo

Otkriveno je 55  inficiranih, a u narednih mesec dana očekuje se drastičan porast u više regiona.

Ovaj podatak je izneo predsednik Izvršnog zdravstvenog Komiteta Silvio Brusafero, alarmirajući i zbog naglog porasta zaraženih na dnevnom nivou, kao i porasta broja smeštenih na intenzivnoj terapiji, za jednu sedmicu od 811 stiglo se do 917.

Poslednji podaci su uz sve mere predostrožnosti zbunjujući. Čak 28.632 zaraženo je na dnevnom nivou, 120 preminulih, a stepen pozitivnosti na urađenim punktovima stigao je do 4,3 posto, što je 0, 6 odsto više nego u jučerašnjem izveštaju.

Od juče je započelo i vakcinisanje dece od 5 di 11 godina. Imunizovano je 15.000 mališana u jednom danu. Najveći deo onih koji su primili dve vakcine pre pet ili više meseci prima treću dozu.

Od ponedeljka četiri italijanska regiona menjaju boju, prelaze u tzv. žutu zbog uvećanog stepena raširenosti kovida, Veneto, Marke, Ligurija i Trentino, tako se prudružuju regionima koji su već uveli takvu strožiju meru, Kalabrija, Friuli-Venecija Đulija i provincija Bolcano.

      

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi