PUTIN IMA IDEALNO ORUŽJE: Zapad priznao da nema odbranu od "lude rakete"

Novosti online

16. 12. 2021. u 20:04

HIPERSONIČNA raketa "Cirkon" je idealno rusko oružje kojem trenutno niko ne može da se suprotstavi, smatra vojni ekspert, pukovnik u penziji Viktor Baranec.

ПУТИН ИМА ИДЕАЛНО ОРУЖЈЕ: Запад признао да нема одбрану од луде ракете

Foto: EPA

Baranec je to rekao komentarišući ispitivanja sa fregate „Admiral Gorškov“.

- Ovu raketu na Zapadu su već nazvali "ludom" i priznali da zbog brzine leta nemaju protivvazdušnu, protivraketnu odbranu. Dakle, u ovom trenutku možemo reći da je projektil "Cirkon" idealno oružje - rekao je Baranec za "Sputnjik".

Podsećamo, posada fregate Severne flote "Admiral Gorškov" u okviru završetka ciklusa testiranja hipersoničnog raketnog naoružanja izvela je još jedno probno gađanje hipersoničnom raketom "Cirkon", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Raketa je lansirana iz Belog mora. Prema podacima objektivne kontrole, let hipersonične rakete bio je u skladu sa zadatim parametrima. "Cirkon" je uspešno pogodio obalsku metu na poligonu Čiža u Arhangelskoj oblasti.

Brodovi i avijacija Severne flote su bili zaduženi za obezbeđivanje vodenog područja tokom vežbi.

"Cirkon" je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute. Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Maksimalna brzina je oko 2,65 kilometra u sekundi na visini od 20 kilometra ili više od 10.000 kilometara na sat. Maksimalni domet rakete je 1.000 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz