STIPENDIJE KORIŠĆENE ZA PRIVLAČENJE BIRAČA: Republikanski istražitelj pokušao da poništi izbore 2020, ali je sud odbio

P. Z. S. / Sputnjik internešnel

03. 12. 2021. u 00:15

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp do danas tvrdi da su mu izbori 2020. „ukradeni” masovnom prevarom birača.

СТИПЕНДИЈЕ КОРИШЋЕНЕ ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ БИРАЧА: Републикански истражитељ покушао да поништи изборе 2020, али је суд одбио

Foto AP

Pregled izbornih rezultata u Viskonsinu samo je jedna od revizija koje je tražila GOP (Republikanska stranka SAD) nakon njegovih navoda.

Jedan od istražitelja koji su radili reviziju izbornih rezultata 2020. u Viskonsinu za republikance pokušao je da poništi pobedu Džoa Bajdena u državnom Vrhovnom sudu.

Ovo je otkrio Majkl Gejblman, koji je vodio recenziju u ime republikanaca u skupštini Viskonsina. On je otkrio ime istražitelja, a ispostavilo se da je to Ron Heuer, koji je predsednik Saveza birača Viskonsina.

Grupa je podnela tužbu Vrhovnom sudu Viskonsina, tražeći da poništi ishod trke za Belu kuću 2020, a takođe se pridružilo i nekoliko drugih organizacija u tvrdnji da rezultati ne bi trebalo da budu potvrđeni. Međutim, kao i ovi zahtevi, Heuerova tužba je bila bezuspešna. Konzervativni sudija Brajan Hagedorn to je odbacio pre skoro godinu dana.

- Ova peticija je daleko od one vrste ubedljivih dokaza i pravne utemeljenosti koja bi nam nesumnjivo bila potrebna da podržimo i poništimo glasanje svakog glasača u Viskonsinu po nalogu suda - presuđeno je tada.

Slučaj se usredsredio na tvrdnje da su stipendije Centra za tehnologiju i građanski život (CTCL), grupe za pristup informacijama o glasačima, navodno korišćene u korist stranaka. Tokom svoje istrage, Gableman je posebno tvrdio da mu gradovi Viskonsina nisu pružili informacije o tome kako su te stipendije korišćene.

Sama grupa je rekla da su grantovi korišćeni za plate radnika na izborima, LZO, kutije za glasanje i druge troškove vezane za izbore.

Ron Hojer je rekao za Si-Bi-Es njuz da ostaje pri svojoj odluci da podnese tužbu kojom se osporava ishod izbora, tvrdeći da je „došlo do varanja koje je uticalo na broj glasova“ u trci za Belu kuću 2020.

Ista uverenja je delio i još uvek deli i bivši predsednik Donald Tramp, koji nikada nije priznao svoj poraz na izborima i nastavlja da viče „prevara birača“. Trampov pravni tim je nekoliko puta pokušao da ospori rezultate izbora na sudu, ali ti napori nisu bili uspešni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode