OMIKRON U FRANCUSKOJ DOMINANTAN DO KRAJA JANUARA? Naučni savetnik predviđa da bi u ovoj zemlji građani trebalo da imaju normalan Božić

Tanjug

02. 12. 2021. u 10:45

OMIKRON varijanta korona virusa bi mogla postati dominantan soj u Francuskoj do kraja januara, izjavio je danas jedan francuski naučni savetnik Žan-Fransoa Delfresi.

ОМИКРОН У ФРАНЦУСКОЈ ДОМИНАНТАН ДО КРАЈА ЈАНУАРА? Научни саветник предвиђа да би у овој земљи грађани требало да имају нормалан Божић

Foto: AP

U međuvremenu bi, kako napominje, građani Francuske trebalo da imaju normalan Božić ako se preduzmu koraci za suzbijanje delta soja, koji je, prema njegovim rečima, i dalje "pravi neprijatelj" koji se širi u petom talasu, prenosi agencija Rojters.

- Trebalo bi da vidimo progresivan uspon omikron varijante koja će preteći delta soj verovatno do kraja januara - rekao je on za televiziju BFM.

- Božić nije u opasnosti ako su stanovništvo i donosioci odluka veoma oprezni - poručio je šef naučnog veća koje savetuje vladu o pandemiji.

Delfresi je ponovio da su fizičko distanciranje i treća, dopunska doza vakcina ključno oružje u borbi protiv kovida-19.

Francuska je zabeležila skoro 50.000 novopotvrđenih slučajeva kovida tokom protekla 24 sata, saopštilo je francusko Ministarstvo zdravlja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)