DROGIRAN ZA VOLANOM NALETEO NA ZAPREŽNA KOLA: Povređeno devet Amiša, osmoro teže povređeno

Tanjug

26. 11. 2021. u 00:04

DEVET osoba je povređeno u američkoj državi Viskonsin, kada je danas vozilo pri nedozvoljenoj brzini udarilo u zadnji deo zaprežnih kola kojim se prevoze Amiši, saopštile su lokalne vlasti.

ДРОГИРАН ЗА ВОЛАНОМ НАЛЕТЕО НА ЗАПРЕЖНА КОЛА: Повређено девет Амиша, осморо теже повређено

Foto: Printskrin

Nesreća je prijavljena danas u gradu Litl Blek, a u zaprežnim kolima Amiša se prevozilo 10 osoba koje su se kretale okružnim putem, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije okruga Tejlor, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je osam od devet povređenih zadobilo "značajne povrede" i da su prevezeni u bolnicu kako bi im se ukazala pomoć, a njihovo stanje nije poznato.

Iz kancelarije šerifa je potvrđeno da se 35-godišnji vozač motornog vozila nalazi u zatvoru okruga Tejlor zbog sumnje da je bio pod uticajem psihoaktivne supstance i zbog nepažljive vožnje.

Amiši, pripadnici konzervativne hrišćanske grupe u Severnoj Americi, ne koriste nikakva savremena transportna sredstva, ni mašine za rad u polju, a njihovo omiljeno prevozno sredstvo je “bagi”, neka vrsta čeza sa upregnutim konjem, izrađuju ga sami, isto kao i pre više od dva veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NJEGOVI RODITELJI CRVENE KAD GOD ME SRETNU Čačanin posle svadbe zvao sve goste - otkrio ko mu je podvalio