PODRŠKA BAJDENU NAJNIŽA OD ULASKA U BELU KUĆU: Rastu šanse republikanaca da preuzmu Kongres

D. D. S.

25. 11. 2021. u 18:53

ŠEFU Bele kuće, koji je juče prvi put na Dan zahvalnosti pomilovao ćurku, suočava se sa neveselim reakcijama birača.

ПОДРШКА БАЈДЕНУ НАЈНИЖА ОД УЛАСКА У БЕЛУ КУЋУ: Расту шансе републиканаца да преузму Конгрес

Foto: Printskrin

Podršku Bajdenu pruža 42 odsto Amerikanaca, što je najmanje otkako je postao predsednik SAD. Većina takođe smatra da nije ispunio obećanja iz kampanje.

Amerikanci, pokazalo je istraživanje, pritom uglavnom gledaju na Bajdenovo rukovođenje ekonomijom, inflacija im je na prvom mestu za čak 39 odsto njih, zatim slede plate (18), nedostatak radne snage (11), pa troškovi stanovanja, nezaposlenost i cene gasa.

Za republikance i nezavisne, inflacija je njihova glavna ekonomska briga, dok su za demokrate to plate. Istraživanje je sprovedeno od 16. do 19. novembra sa 1.048 odraslih ispitanika, uključujući 969 registrovanih birača. Predsednik je poslednjih nedelja pokušao da ubedi Amerikance u snažan rast zaposlenosti i plata, saosećajući sa onima koji plaćaju više cene za gas i namirnice. U utorak je najavio da SAD koriste rezerve nafte kako bi pokušale da smanje visoke cene gasa.

Demokrate su u teškoj poziciji uoči izbora sledeće godine. Istorijski obrasci daju partiji van vlasti jasnu prednost na prvim predsedničkim izborima na sredini mandata, a republikanci su sad favoriti da ponovo preuzmu kontrolu nad Kongresom sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu