VREDI MILIJARDU FUNTI: Princ Čarls otvorio novi razvojni centar AstraZeneka

Tanjug

23. 11. 2021. u 22:47

BRITANSKI princ Čarls danas je zvanično otvorio u Kembridžu novi AstraZeneka istraživačko-razvojni centar, investiciju vrednu milijardu funti.

ВРЕДИ МИЛИЈАРДУ ФУНТИ: Принц Чарлс отворио нови развојни центар АстраЗенека

Foto Tanjug/AP

Princ Čarls je tokom posete Centru pogledao izložbu o pandemiji i tehnološkim dostignućima koja se koriste u laboratorijskim istraživanjima, a upoznao se i sa ciljevima kompanije da dostigne neto nula emisiju štetnih gasova u poslovanju, prenosi Rojters.

-Poslednje dve godine bile su jedne od najtežih za pokoljenje.Ali ako uspemo da u najkraćem roku uložimo dodatne napore za pokretanje održive akciju koja je tako očajnički potrebna, možemo stvoriti zeleniju, zdraviju budućnost ,za ljude, prirodu i našu jedinu planetu, poručio je princ Čarls.

Foto Tanjug/AP

Na kompleksu površine 19.000 kvadratnih metara radiće više od 2.200 istraživača i naučnika, a namera Britanije je da u Kembridžu napravi čvorište za istraživanje prirodnih nauka, nešto slično Silikonskoj dolini u Kaliforniji, a koja je centar tehnološke industrije, preneo je AP.

Naša ambicija danas je ne samo da otvorimo zgradu već i da pokrenemo novi talas naučnih inovacija", izjavio je izvršni direktor Centra Paskal Sorio.

AstraZeneka je do sada isporučila dve milijarde doza vakcine protiv kovid-19, razvijene na Univerzitetu Oksford, a takođe nastoji da na tržište izbaci preventivni koktel antitela protiv ove bolesti.

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a