OTVORENO PISMO POP ZVEZDI BIBERU: Verenica ubijenog Kašogija poručuje da ne bude "pion" saudijskih vlasti

D. D. S.

22. 11. 2021. u 13:46

VERENICA ubijenog novinara Džamala Kašogija pozvala je američku pop zvezdu Džastina Bibera da ne bude "pion" saudijskog prestolonaslednika i da otkaže koncert na događaju Formule jedan u Saudijskoj Arabiji. "Ne pevajte za ubice mog voljenog Džamala", napisala je Hatidže Čengiz u otvorenom pismu zabavljaču u "Vašington postu".

ОТВОРЕНО ПИСМО ПОП ЗВЕЗДИ БИБЕРУ: Вереница убијеног Кашогија поручује да не буде пион саудијских власти

Foto: EPA

Ona je saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana nazvala "ubicom". "Ove godine ste izdali album pod nazivom "Pravda". Takođe ste izdali i jedan pod nazivom "Sloboda". Saudijskoj Arabiji su preko potrebni oba", napisala je.

- Vaša poruka će biti glasna i jasna: ne nastupam za diktatore. Ja biram pravdu i slobodu umesto novca - sugerisala je.

Biber bi trebalo da nastupi na Velikoj nagradi Saudijske Arabije Formule jedan 2021. u Džedi 5. decembra, zajedno sa drugim popularnim umetnicima. Palestinska militantna grupa Hamas, kao i neke organizacije i ljudi na mreži, ranije su pozvali Bibera da podrži prava Palestinaca i otkaže nastup u Izraelu zakazan za oktobar 2022.

Kašogi je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu u Turskoj 2018. Rijad je priznao da su novinara ubili saudijski zvaničnici, ali je negirao da je prestolonaslednik umešan. Saudijski sud je 2020. godine izrekao dugotrajne zatvorske kazne za osmoro državljana zemlje zbog Kašogijevog ubistva. Prema izveštaju američke Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe iz 2021. godine, "malo je verovatno" da je ubistvo Kašogija izvršeno bez odobrenja Mohameda bin Salmana.

Ipak, SAD su sankcionisale nekoliko Saudijaca zbog njihove uloge u ubistvu, ali ne i prestolonaslednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)