REZERVISAN TERMIN: U Beču nevakcinisanima stiže pismo za vakcinaciju

Tanjug

19. 11. 2021. u 10:22

GRAĐANI Beča koji do sada još nisu vakcinisani protiv virusa korona narednih dana dobiće pismo od Grada u kojem se, pored poziva na vakcinaciju i objašnjenja važnosti imunizacije, nalazi i rezervisani termin.

РЕЗЕРВИСАН ТЕРМИН: У Бечу невакцинисанима стиже писмо за вакцинацију

Foto: AP

Pismo je napisano u saradnji sa austrijskim zdravstvenim osiguranjem (OeGK).

- Vaš lični termin za kovid vakcinu je stigao - piše u pismu namenjenom nevakcinisanima.

Za prve primaoce pisma rezervisan je 26. novembar, a ko ne može da dođe na predloženi termin moli se da ga stornira, odnosno pomeri.

U pismu se ukazuje i da će, zbog razvoja pandemije u Austriji, u sve više oblasti važiti "2G" pravilo, odnosno pristup će imati samo vakcinisana ili izlečena lica.

Slična pisma razmatraju i druge pokrajine, a Beč je prva pokrajina koja ih je poslala nevakcinisanima, sa ciljem pospešivanja vakcinacije.

Gradske vlasti i OeGK ukazuju da ostaje da se vidi da li će nevakcinisani iskoristiti za njih rezervisane termine i poziv na vakcinaciju.

Inače, u Beču trenutno ima oko 340.000 nevakcinisanih građana, za koje je rezervisan termin za vakcinaciju.

U pismu se pojašnjavaju i svi mitovi koji kruže društvenim mrežama o vakcinama, kao i lažnim vestima.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!