"LAVICA BALKANA" UHAPŠENA U ITALIJI! Albanka vrbovala devojčice, policija pronašla jezive snimke u telefonu

Novosti online

17. 11. 2021. u 11:57

DEVETNAESTOGODIŠNjA Albanka sa Kosova i Metohije uhapšena je u Milanu zbog sumnje da je pripadnica Islamske države, pišu italijanski mediji.

ЛАВИЦА БАЛКАНА УХАПШЕНА У ИТАЛИЈИ! Албанка врбовала девојчице, полиција пронашла језиве снимке у телефону

Foto: Profimedia/Ilustracija

Bleona Tafalari je radikalizovana kada je imala 16 godina, i bila je odani pristalica Islamske države, kao i članica organizacije "Lavovi Balkana" - ogranka ozloglašene terorističke grupe.

Italijanska policija je u njenom mobilnom telefonu pronašla hiljade fotografija i snimaka dekapitacija i scena terorističkih napada. Ona je prebačena u zatvor, i optužena je za udruživanje sa ciljem izvođenja terorističkih napada.

Kako piše "Il Fato Kvotidiano", policija je prvo pratila njenog muža, 21-godišnjeg Albanca i rođaka Kujtima Fejzulaja, teroriste koji je u novembru prošle godine izveo krvavi napad u Beču kada je ubio četiri osobe, pre nego što su ga likvidirale snage bezbednosti.

Istragom, koju je sproveo antiteroristički tim iz Milana u saradnji sa Evropolom, utvrđeno je da je Tafalari vrbovala devojke albanskog porekla, uključujući i maloletnice.

- Naći ću ti muža koji je kao lav, s kojim ćeš da umreš kao mučenica posle braka natopljenog krvlju nevernika - pisala je osumnjičena jednoj šesnaestogodišnjoj sagovornici na Telegramu.

Istražitelji su takođe pronašli snimke gde Bleona Tafalari nosi prsten sa simbolom Islamske države, a takođe se vidi na snimku sa još jednom mladom ženom, dok se u pozadini čuje "našid", ratna pesma koja poziva na rat protiv sirijske armije i predsednika Bašara al Asada.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024