KURTI VREĐA DOSTOJANSTVO AMERIKE: Vođa lažne države pravi ozbiljne greške

Novosti online

16. 11. 2021. u 14:46

PROFESOR prava i međunarodnih odnosa Enver Hasani kaže da je to što je Aljbin Kurti odbacio projekat američkog gasovoda ismevanje globalne geostrategije američke države, prenosi Ekonomija onlajn.

КУРТИ ВРЕЂА ДОСТОЈАНСТВО АМЕРИКЕ: Вођа лажне државе прави озбиљне грешке

Foto: EPA/ Georgi Licovski

Hasani je naveo da je potpuno nebitno da li je Kurti bio svestan da vređa dostojanstvo američke države.

- Dobro se sećamo viceva poput: 'Amelika-Amelika' i 'Bela kuća i crvena kuća', koji su imali za cilj da neutrališu unutrašnjeg političkog protivnika, ne razmišljajući ni na trenutak o štetnosti koje bi to moglo da ima po (lažnu državu) Kosovo i njegov imidž u svetu. Ova dva podsmeha zamenjena su najnovijim ismevanjem sa gasovodom, koje je postalo metafora sprdnje Amerikancima i njihovoj spoljnoj politici, zapravo ismevanje globalne geostrategije američke države, njihove velike strategije koja je trenutno na snazi - kaže Hasani.

On je rekao da su SAD za lažnu državu Kosovo saveznik bez premca i kritikovao je "podrugljiv" pristup Aljbina Kurtija prema Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Kurti treba da shvatiti da svaki neuspeh SAD i Zapada da prenesu strateške izvore energije u prostor koji su strateški osmislili Rusi nije ništa drugo do kardinalni neuspeh američke spoljne politike, odstupanje od strateškog plana za savezničku energetsku bezbednost, ugrožavanje bezbednosti Izraela i drugih na Bliskom istoku i, konačno, ozbiljni zastoji u balansiranju politike kineskog imperijalnog projekta - naveo je Hasani.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista