ŠOJGU NA SASTANAKU SA MINISTRIMA JERMENIJE I AZERBEJDŽANA: Podhitno obustaviti akcije koje doprinose eskalaciji situacije

Tanjug

16. 11. 2021. u 18:37

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu pozvao je danas svoje kolege iz Jermenije i Azerbejdžana da obustave akcije koje doprinose daljoj eskalaciji situacije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

ШОЈГУ НА САСТАНАКУ СА МИНИСТРИМА ЈЕРМЕНИЈЕ И АЗЕРБЕЈЏАНА: Подхитно обуставити акције које доприносе ескалацији ситуације

Foto MO. RF

Šojgu je imao odvojene telefonske razgovore sa ministrima odbrane Azerbejdžana i Jermenije, general-pukovnikom Zakirom Gasanovim i Sureno Papikjanom.

Ministri su razgovarali o trenutnoj eskalaciji situacije na azerbejdžansko-jermenskoj granici kod planila Kilisali, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

- Šojgu je pozvao obe strane da obustave akcije koje doprinose eskalaciji situacije - dodaje se.

Jermenija je ranije danas zatražila od Rusije pomoć pošto je u sukobima na granici poginulo 15 njenih vojnika, a 12 zarobljenih.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu