U RODU JE SA DRAKULOM, OBOŽAVA HARIJA POTERA I PIJE OD ČETRNAESTE: Princ Čarls napunio 73. godine, njegova biografija puna je zanimljivosti

Novosti online

15. 11. 2021. u 01:05

PRINC Čarls, čovek koji je sinonim za čekanje na tron, napunio je 73 godine.

У РОДУ ЈЕ СА ДРАКУЛОМ, ОБОЖАВА ХАРИЈА ПОТЕРА И ПИЈЕ ОД ЧЕТРНАЕСТЕ: Принц Чарлс напунио 73. године, његова биографија пуна је занимљивости

IZNENAĐEN Princ Čarls, Foto AP

Ne znamo tačno kako izgledaju Čarlsove proslave i ko je glavni šaljivdžija, a ko prvi pada ispod šanka. Ipak, znamo nekoliko zanimljivih stvari o njemu. Na tron čeka od 1952. godine, kad je preminuo njegov deda, a poziciju kraljice je preuzela njegova majka Elizabeta. Niko u istoriji ne čeka dugo kao on.

Počeo je da pije alkohol s 14 godina, kad je za vreme jednog školskog izleta naručio čeri brendi. Ima troje braće i sestara i svi su u daljem rodu s Vladom Cepešom, čovekom koji je poslužio kao inspiracija za Drakulu. Čarls čak poseduje zemlju u Transilvaniji, te je proslavio sela koja je posetio prilikom jednog od kraljevskih putovanja.

U mladosti je Čarls navodno bio zatreskan u Barbru Strajsend. Teško da bi je dvor prihvatio kao njegovu suprugu... U njegov ljubavni život pokušao je da se uplete i Ričard Nikson, koji je hteo da mu namesti svoju ćerku Triciu, ali nije upalilo.

FOTO: EPA/Depositphotos

Pre studija istorije oprobao se u studiranju arheologije i antropologije. Privlačna mu je bila i magija, pa je tako 1975. godine postao član mađioničarskog društva "Magični krug".

Visok je isto koliko i njegova preminula supruga Dajana - po 178 centimetara, a bio je stariji od nje 12 godina. Priče s dvora kažu da je princ jako nadaren za sviranje čela, kao i da je veliki ljubitelj filmova iz serijala o Hariju Poteru.

Jednom prilikom je vodio i vremensku prognozu.

BONUS VIDEO - ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

(24 sata)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...