VODITE MIGRANTE SVOJOJ KUĆI: Ukrajinci predlažu nemačkim poslanicima

Novosti online

10. 11. 2021. u 20:40

SEKRETAR Saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) Aleksej Danilov odgovorio je na predlog nemačkog eksperta da se nelegalni migranti iz Belorusije rasporede u Ukrajini, te je predložio nemačkim poslanicima da ih povedu svojoj kući.

ВОДИТЕ МИГРАНТЕ СВОЈОЈ КУЋИ: Украјинци предлажу немачким посланицима

Foto: Depositphotos

-Mi u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu smo razmotrili tu izjavu gospodina Šmida. Imamo predlog za socijaldemokrate Nemačke da povedu po dva, tri, pet migranata kući – ako je malo mesta u Bundestagu, neka ih vode svojoj kući, rekao je Danilov, komentarišući predlog stručnjaka za spoljnopolitička pitanja frakcije Socijaldemokratske stranke u nemačkom Bundestagu Nilsa Šmita da Ukrajina preuzme migrante sa poljsko-beloruske granice.

Danilov je upitao iz kog razloga bi Ukrajina trebalo da preuzme migrante, ako bi njima trebalo da se pozabavi nemačka strana.

-Čudno je kada nam Nemci govore šta da radimo povodom toga, ogorčen je sekretar SNBO.

Istovremeno je poručio da će Ukrajina adekvatno delovati u slučaju da se ponovi situacija kada su nelegalni migranti probili belorusko-poljsku granicu.

-U slučaju probijanja granice, algoritam delovanja će biti adekvatan, u skladu sa našim zakonom. Snaga i sredstava će biti više nego dovoljno. Razgovarali smo o tom pitanju, rekao je Danilov.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirski izjavio da će u slučaju scenarija „veštačkog“ kretanja migranata ka granici njegove zemlje reakcija snaga bezbednosti biti oštra.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Evo kako se proizvodi najkvalitetniji Perfeksov toalet-papir