HAOS NA BELORUSKOJ GRANICI: Hiljade ljudi krenulo ka EU preko Poljske - vojska u pripravnosti (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 11. 2021. u 11:59

MIGRANTI su napustili teritoriju Belorusije i ušli su ​​u Poljsku, pojačanje duž puta u Grodnjenskoj oblasti Belorusije je sklonjeno, prenosi beloruski Sputnjik.

ХАОС НА БЕЛОРУСКОЈ ГРАНИЦИ: Хиљаде људи кренуло ка ЕУ преко Пољске - војска у приправности (ВИДЕО)

Foto: Telegram/Printscreen/Sputnik Belarusь

- Pojačanje duž puta je uklonjeno, javljaju vojnici. Migranti napuštaju teritoriju Belorusije - navodi agencija na svom nalogu na Telegramu.


Kako se dodaje, „graničari su rekli da je cela velika grupa migranata ušla u Poljsku, napustila teritoriju Belorusije, a kordon je uklonjen“. Migranti koji su se nalazili u šumi rekli su da idu u Nemačku.

- Migranti su se unapred dogovorili da se danas okupe u velikom broju na granici. Oni imaju grupe i četove na mesindžerima – po 4-5 hiljada ljudi, preko kojih se koordinišu - rekao je izvor upoznat sa situacijom.

U Poljskoj sazvan antikrizni štab

Zbog situacije na granici premijer Poljske hitno je sazvao antikrizni štab, saopštio je portparol poljske vlade Petar Miler.

On je dodao da je za 13 časova zakazana sednica antikriznog štaba na kojoj će učestvovati premijer Poljske Mateuš Moravjecki, predsednik vladajuće partije „Pravo i pravda”, vicepremijer Jaroslav Kačinjski, ministar odbrane Mariuš Blaščak i ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminjski.

Granični komitet Belorusije saopštio je ranije da se velika grupa izbeglica sa stvarima kreće auto-putem prema granici sa Poljskom.

U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom, optužujući Minsk za stvaranje migrantske krize. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ranije je napomenuo da Minsk više neće ograničavati priliv ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije, jer zbog sankcija Zapada „za to nema ni novca ni snage“.

Beloruski graničari više puta su saopštavali o pokušajima nasilnog prebacivanja migranata iz Litvanije, Poljske i Letonije na belorusku teritoriju.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama