SAVEZ PROTIV ASADA: Izrael na nebu ISIS na zemlji - irački i libanski Hezbolah i Četvrta divizija SAA žestoko napadnuti!

Novosti online

01. 11. 2021. u 20:04

ĆELIJE ISIS-a izvele su tri odvojena napada na sirijske vladine snage i njihove saveznike u centralnoj Siriji, objavio je list "Ašark al-Avsat" 31. oktobra, pozivajući se na neimenovane izvore.

САВЕЗ ПРОТИВ АСАДА: Израел на небу ИСИС на земљи - ирачки и либански Хезболах и Четврта дивизија САА жестоко нападнути!

Foto: Tviter/@NotWoofers

Prema izvorima, prvi napad je bio usmeren na položaj "iračkog Hezbolaha" - Kataib Hezbolah ili Harakat Hezbolah al-Nudžaba, koji je stacioniran između gradova Ukajribat i Hamadi Elomra u istočnoj Hami. U napadu su poginula četiri iračka borca.

Foto: Printskrin

Drugi i treći napad bili su usmereni na nekoliko vojnih vozila libanskog Hezbolaha i Četvrte divizije Sirijske arapske armije u blizini drevnog grada Palmire u istočnom Homsu. Poginulo je pet libanskih i sirijskih boraca. Uništena su ili oštećena i tri vozila.

Foto: Twitter@IAFsite

Nedavno su sirijske vladine snage i njihovi saveznici pojačali svoje vazdušne i kopnene operacije protiv ćelija ISIS-a u centralnom regionu. Prema nedavnom izveštaju Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, najmanje 31 terorista ISIS-a je ubijen, a više od 50 je ranjeno u centralnoj Siriji tokom oktobra samo tokom ruskih vazdušnih napada.

Uprkos tako velikim gubicima, ćelije ISIS-a nastavljaju da rade u centralnom regionu, što su dokazali nedavni napadi u Hami i Homsu. Pobuna terorista u regionu se verovatno neće završiti uskoro.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KREMLJ POTVRDIO: Evo kakvu poruku je Zelenski poslao Putinu - vidite kako je uspeo da je predsednik Rusije LIČNO dobije