ONI SU STRAH I TREPET ZA DŽIHADISTE: Ruski helikopteri i avioni jedini spas za Siriju, drže ISIS daleko od gradova

Novosti online

30. 10. 2021. u 22:03

NAJMANjE 31 terorista ISIS-a ubijen je, a više od 50 je ranjeno tokom oktobra kao rezultat ruskih vazdušnih napada na centralni region Sirije, izvestila je 30. oktobra Sirijska opservatorija za ljudska prava.

ОНИ СУ СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА ЏИХАДИСТЕ: Руски хеликоптери и авиони једини спас за Сирију, држе ИСИС далеко од градова

Foto: EPA

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni su tokom oktobra izveli stotine vazdušnih napada na skrovišta ISIS-a u centralnoj Siriji.

Ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) bili su veoma aktivni iznad centralne Sirije. Samo 29. oktobra, 38 ruskih vazdušnih napada je gađalo ćelije ISIS-a u regionu. VKS ne samo da pruža blisku vazdušnu podršku snagama sirijske vlade u centralnom regionu, već i prikuplja obaveštajne podatke izviđačkim avionima i čuva sve ključne autoputeve naoružanim helikopterima.

Uprkos tome što su pretrpeli velike gubitke kao rezultat intenzivnih vazdušnih napada VKS-a i ponovljenih operacija češljanja od strane vladinih snaga, ćelije ISIS-a nastavljaju da deluju u centralnom regionu.

Teroristi su navodno dobijali zalihe, uključujući oružje, od boraca koje podržavaju SAD, a koji se nalaze u oblasti Al Tanf u jugoistočnoj Siriji koju su okupirale SAD. SAD imaju oko 200 vojnika raspoređenih u malom garnizonu koji je uspostavljen u srcu te oblasti 2016. godine, navodno da bi se suprotstavio ISIS-u.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna