NE PLAŠIMO SE: Rusija i Belorusija na zapadne sankcije odgovaraju dubljom integracijom

Novosti online

28. 10. 2021. u 00:31

SANKCIONI pritisak Zapada na Belorusiju i Rusiju nema perspektivu, zemlje će mu se suprotstavljati produbljivanjem integracije, izjavio je šef stalne komisije Saveta republike Narodne skupštine Belorusije za međunarodne poslove i nacionalnu bezbednost Sergej Račkov.

НЕ ПЛАШИМО СЕ: Русија и Белорусија на западне санкције одговарају дубљом интеграцијом

Foto: Pixabay

- Uvođenje ekonomskih sankcija, politički i diplomatski pritisak je put koji nigde ne vodi, nas neće uspeti da zastraše. Zajedno smo izdržali ozbiljnije situacije i siguran sam da ćemo odoleti i sada. Zbog toga naše vlade, lideri država govore o produbljivanju integracije - rekao je Račkov.

Takođe je podsetio da su u rezoluciji Evropskog parlamenta koja je usvojena 7. oktobra Evropljani prvi put otvoreno saopštili da se ne slažu sa produbljivanjem integracije Rusije i Belorusije.

Foto AP

- Naravno, ne dopada im se jačanje saradnje dve zemlje, udruživanje snaga i to ne samo u ekonomiji, jer paket savezničkih programa koji će biti potpisan tiče se raznovrsnih tema povezanih sa našim odnosima u okviru Savezne Države Rusije i Belorusije - istakao je beloruski senator.

Prema njegovim rečima, Belorusija i Rusija imaju svoje interese koje teže da realizuju, a potpisivanje integracionih programa omogućiće im da „intenziviraju napredak zemalja“.

- U toku je vrlo konkretan rad. A koji će tamo biti po redu paket sankcija – peti, šesti, to ne bi trebalo mnogo da nas zanima. Naprotiv, ako Evropljani i Amerikanci na to tako gledaju znači da idemo u pravom smeru - naglasio je Račkov.

Podsetimo, Evropski parlament je usvojio rezoluciju 7. oktobra u kojoj zahteva od EU uvođenje dodatnih mera protiv Rusije, ako nastavi da podržava Minsk.

rs.sputniknews.com

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024