LUKAŠENKO "KOVID DISIDENT": Beloruski predsednik ne tera građane da nose maske - "problem je u kulturi nošenja"

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 15:38

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da nikada nije bio protiv nošenja zaštitnih maski, ali i da nikada neće prisiljavati građane da ih nose.

ЛУКАШЕНКО КОВИД ДИСИДЕНТ: Белоруски председник не тера грађане да носе маске - проблем је у култури ношења

Foto: Tanjug/AP Photo

- Nikada nisam bio protiv maski, ali kulturu nošenja imaju samo lekari - rekao je predsednik tokom posete bolnici u Grodnjenskoj oblasti.

Šef beloruske države dodao je da građani po pravilu ne poštuju sve mere predostrožnosti i preporuke prilikom nošenja maski, zbog čega, kako kaže, njihovo nošenje nije efikasno.

Međutim, pravilno poštovanje režima maski je korisno po njegovom mišljenju, ali ističe da nema potrebe za prisiljavanjem građana da ih nose.

- Moj čvrsti zahtev je ne prisiljavati nikoga - objasnio je beloruski lider.

On je dodao da su predstavnici beloruske opozicije počeli da ga nazivaju kovid disidentom nakon njegovih nedavnih izjava o vakcinaciji i režimu nošenja maski.

Čemu uvoz zapadnih vakcina, kada su ruska i kineska bolje?

Istovremeno, predsednik je istakao da ne vidi smisao u uvozu zapadnih vakcina protiv virusa korona u Belorusiju, jer su, kako kaže, ruska i kineska vakcina koje se primenjuju u zemlji mnogo bolje.

- Ruska i kineska vakcina koje se primenjuju u Belorusiji pokazale su se mnogo bolje od zapadnih analoga, stoga Belorusija i kupuje te preparate. Osim toga, u Belorusiji se već proizvodi vakcina po ruskim tehnologijama, a u budućnosti će se pojaviti i naš preparat. Tako da nema smisla uvoziti u zemlju zapadne pandane - istakao je Lukašenko.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Belorusije ukinulo je prošle nedelje obavezno nošenje maski koje je bilo uvedeno 9. oktobra zbog rasta broja zaraženih od virusa korona.

S tim u vezi, predsednik Belorusije je izjavio da ima negativan stav prema kaznama koje se izriču zbog nenošenja maski.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili