MRAČNE PROGNOZE ZA AMERIKU: Osnivač Tvitera tvrdi - SAD će uskoro zahvatiti hiperinflacija koja će promeniti sve

Tanjug

25. 10. 2021. u 09:20

SUOSNIVAČ Tvitera DŽek Dorsi smatra da će inflacija u SAD eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЗА АМЕРИКУ: Оснивач Твитера тврди - САД ће ускоро захватити хиперинфлација која ће променити све

Foto AP

- Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD, pa tako i u svetu - napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, i sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi Si-En-Bi-Si.

Predsednik Federalnih rezervi DŽerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci "verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo", napominjući da bi mogli da potraju i "sledeće godine".

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica čiji je Dorsi suosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

Dorsi je aktuelni generalni direktor Tvitera i Skvera.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)